Humaktin alakultit

Humaktilla on lukuisia alakultteja, joita ovat perustaneet hänen sankarinsa. Storm Tribe -kirja listaa hyvän joukon alakultteja ja osa löytyy myös Tales of the Reaching Moonin numeron 5 Humaktin RuneQuest-kulttikuvauksesta. Näiden lähteiden perusteella olen laatinut lyhyet kuvaukset alakulteista. Niitä on varmaan enemmänkin, mutta ainakin nämä ovat virallisia. Suluissa kerrotaan alakultin erityinen loitsu RuneQuestiin.
Efrodar Mustakädet: Ensimmäisen kokonaan humakteista koostuvan sotilasyksikön perustaja. Häntä palvovat kokeneet upseerit ja hän tarjoaa moraaliin ja taistelunjohtamiseen liittyvää taikuutta.
Hiia Miekkamies: Yksikätinen soturi Kethaelasta. Hänen alakulttinsa muodostuu ruohomaalaisten Sulitetun Hevoskuningattaren henkivartiokaartiin kuuluvista sotureista. Hän tarjoaa miekanterää vahvistavaa ja kuolemaan liittyvää taikuutta. (RQ: Vahvamiekka; tekee miekasta murtumattoman.)
Hu Miekka: Miekkataistelun mestarien alakultti, joka tarjoaa miekankäyttöön ja muiden aseiden tuhoamiseen liittyvää taikuutta.
Indrodar Harmaakoira: Kuningatar Lismelderin asethane. Häntä palvotaan kaikkialla Sartarissa, erityisesti Lismelderin heimon alueella, ja hän tarjoaa epäkuolleita tuhoavaa taikuutta. (RQ: Vapauta zombi; loitsitaan miekkaan ja miekalla tapetun zombin henki vapautuu, eikä sitä voi enää animoida uudelleen.) Indrodar Harmaakoiran alakulttia on selostettu Tales of the Reaching Moonin numerossa 5.
Inginew Punapoika: Gustbran Sepän poika, joka takoi useita kuuluisia miekkoja. Hänen palvojiensa täytyy hallita aseentekotaitoja ja saavat aseiden lumoamiseen ja metallien työstämiseen liittyvää taikuutta.
Kargan Soturi: Alakultti, jonka jäsenten mielestä Humakt ilmenee kaikissa aseissa. He etsivät uusia aseita ja taistelutyylejä. Alakultti tarjoaa taistelussa käytettäviä taikakonsteja.
Li Phanquann: Idästä saapunut sankari, joka työskenteli Wyrmien ystävien imperiumille. Hänen taikuutensa auttaa havaitsemaan epäkuolleita ja vahingoittamaan vampyyreitä. (RQ: Havaitse epäkuollut.)
Makla Mann: Herralleen Arkatille uskollisena pysynyt ensimmäisen ajan sankari. Hän tarjoaa taikuutta, joka vahvistaa uskollisuutta. (RQ: Pysäytä Kuolleistaherätys; estää herättämästä ruumista henkiin tai epäkuolleeksi.)
Rigsdal: Yövahti, joka vartioi silloinkin, kun Humakt ei pystynyt. Hän tarjoaa havaitsemiseen liittyvää taikuutta. Kultti toimii myös itsenäisenä ja itsenäisen kultin kuvaus löytyy Storm Tribesta.
Yan Starcere: Aamunkoiton ajan vaelteleva suojelija, joka puolusti viattomia. Häntä palvotaan laajasti ja hän tarjoaa iskun pysäyttävää taikuutta. (RQ: Torjunta; heitetään aseeseen ja lisää +5 % torjuntaan ja +1 PP:iin kutakin henkiloitsun pistettä kohti.)

Pääsivu
RuneQuest
Seikkailut
Pelihahmot
Tarinat
Kartat
Lomakkeet
Käännökset
Irkkipelit
Muuta
Palaute
Vieraskirja