Lodrilin pyhättö

1. Kupolihuone
Tätä suurta huonetta on ennen peittänyt kivinen kupoli, mutta ennen kestävä ja luja kupoli on aikojen saatossa hajonnut ja nyt sen murtuneita palasia lojuu lattialla. Kivenpalojen joukossa on paljon erilaista kasvillisuutta. Koko huoneen lattia tuntuu lämpimältä.

2. Sisäpyhättö
Täällä pienessä huoneessa on kultainen hiilipata (kohta A), jossa olevat hiilet hehkuvat. Pata on maaginen (arvo noin 3000 lunaria ja paino 5 enc) ja se säilyttää sisässään olevien hiilien lämmön ikuisesti. Kohdassa B on tulen polttama liesi.
Tämä huone oli ennen temppelin pyhin paikka, jonne vain papit pääsivät.

3. Sivuhuone
Tämän huoneen seinät ovat kauttaaltaan noen peitossa. Keskellä huonetta lojuu kolme hiiltynyttä ihmisruumista. Ruumiit ovat vanhoja ja hauraita ja hajoavat heti kosketeltaessa.

4. Porrashuone
Tämäkin huone on tuhkainen. Nurkassa olevat kiviportaat johtavat alas temppelin kellariin.

5. Käytävä

Kaikki kellarin käytävät ovat täynnä lämmintä ja kosteaa usvaa. Usvan vuoksi näkyvyys on heikko.

6. Viinikellari
Tämä huone on temppelin entinen viinikellari. Seinällä on hyllyjä, joiden päällä on useita lahonneita viinitynnyreitä. Viineistä ei kuitenkaan ole jäljellä enää mitään.
Huoneen nyrkissä on Vartiointi II -loitsun sauvat. Huoneeseen tulija törmää heti Vartiointiin, joka aiheuttaa 2d3 pistettä vahinkoa satunnaiseen osumapaikkaan.

7. Ruokavarastot
Nämä molemmat huoneet ovat aivan tyhjiä.

8. Ovi
Käytävä päättyy jykevään pronssista valettuun oveen, johon on maalattu Mestaruuden ja Taikuuden riimut keltaisella maalilla. Ovi on juuttunut kiinni, eikä sitä saa auki muuten kuin hajoittamalla. Ovella on 14 panssaripistettä.

9. Papin huone
Tämä huone on lämmin, mutta usvaa ei leiju ilmassa. Ovea vastapäiseen kiviseen seinään on kaiverrettu mutkikas sidontalumous. Sidontalumouksessa on pyhätön entinen pappi ja hänen salamanterinsa. Pappi on todella vaarallinen vastustaja, sillä vuosien myötä hänen mahtinsa on kasvanut suureksi. Papin haamu ei pidä tunkeilijoista, vaan yrittää tappaa nämä välittömästi. Hänen taktiikkansa on lähettää ensin salamanteri vihollisten kimppuun ja mikäli tämä ei tepsi, pappi käyttää loitsujansa tai yrittää riivata tunkeilijan. Jos pappi onnistuu riivaamaan jonkun henkilön, hän tappaa tämän jollakin kätevällä keinolla. Papin haamu ei pääse pois huoneesta.
Haamu näyttää ilmestyessään valtavalta mieheltä, joka tuntuu paisuvan koko ajan. Miehellä on pitkä musta parta, jota hän nykii raivoisasti irvistellen. Papin yllä on keltainen viitta, joka on koristeltu punaisilla Tulen riimuilla.

Vanhan papin haamu
 

ÄLY    
MHT

16       
130

Taikapisteet: 130

Henkitaikuus (776%): Parannus 3, Haava, Metallin kuumennus 8, Sytytys, Sammutus 3.

Riimutaikuus (100%): Palvo Lodrilia I, Kultinkirous I, Kysymys II, Loitsun opetus I, Maalämpö IV, Voimista Gustbrania II, Käske salamanteria II, Kutsu salamanteri I, Siunaa siemenet I (kertakäyttöisiä).

 

Papin salamanteri
 

VMA    
KOK
MHT

9       
3 m2
12

Liike: 3
Kestopisteet: 27
Taikapisteet: 12

Ase
Poltto   
IH  
10
Hyö   
Aut.
Vahinko    
Tuli 3d6