Ogret ja Cacodemonin temppeli

 

Kartan selitykset

1. Sisäänkäyntiluola

Luolan nurkissa on neljä puusauvaa, joihin on sidottu neljän brooveljeksen haamut. Nämä hyökkäävät heti luolaan tulevien henkilöiden kimppuun, elleivät nämä ole ogreja.

Gor, broohaamu
 

ÄLY   
MHT

14    
11

Taikapisteet: 11                                                                                                        

Henkitaikuus (60%): Parannus 2, Hämäännys (2), Tehonuija 1.
Ilmestymismuoto: Ilmestyy määkivänä vuohibroona, jolla on kolme kättä.

Dor, broohaamu
 

ÄLY   
MHT

11    
9

Taikapisteet: 9                                                                                                        

Henkitaikuus (45%): Parannus 1, Haava, Voimakkuus 1.
Ilmestymismuoto: Ilmestyy kanabroona, jolta on katkottu siivet.

Zor, broohaamu
 

ÄLY   
MHT

17    
10

Taikapisteet: 10                                                                                                        

Henkitaikuus (57%): Parannus 2, Haava, Vastaloitsu 2.
Ilmestymismuoto: Ilmestyy suurena härkäbroona, jolla on valtavat, hehkuvat käyräsarvet.

Wor, broohaamu
 

ÄLY   
MHT

10    
11

Taikapisteet: 11                                                                                                        

Henkitaikuus (56%): Parannus 1, Haava, Tehonuija 1.
Ilmestymismuoto: Ilmestyy sarvettomana broona, jolla on ihmisen vartalo, mutta vuohen pää ja jalat.


2. Risteys
Kahteen seinää vasten nojaavaan sauvaan on sidottu kaksi haamua, jotka hyökkäävät risteykseen saapuvien henkilöiden kimppuun, elleivät nämä ole ogreja tai palvo jotakin kaaosjumalaa.

Casso, skorpionimieshaamu
 

ÄLY   
MHT

10    
10

Taikapisteet: 10                                                                                                        

Henkitaikuus (50%): Parannus 1, Tehonuija 1, Haava.
Ilmestymismuoto: Ilmestyy pienenä (KOK 14) skorpionimiehenä.

Slai, ihmishaamu
 

ÄLY   
MHT

13    
14

Taikapisteet: 14                                                                                                        

Henkitaikuus (77%): Parannus 3, Hämäännys (2), Havaitse vihollinen, Valo.
Ilmestymismuoto: Ilmestyy komeana miehenä, jolla on silmukkahaarniska päällään ja sapeli kädessään. Slai olikin ennen kuolemaansa sotilas ja upseeri.


3. Rlatin perheen asunto
Luolassa on viisi vuodepaikkaa ja keskellä huonetta on tulisija. Sen yläpuolella oleva aukko toimii savuhormina. Lattialla lojuu erilaista roskaa, likainen kattila ja puukulhoja. Luola on Rlatin, hänen vaimonsa Balanan ja heidän lapsiensa Flatin, Glatin ja Kelanan asunto. Rlatin ja Balanan kolmas poika Wlat on jo aikuinen ja asuu omassa luolassaan (kts. kohta 5).
Rlatin perheen tiedot

4. Tyhjä luola
Tässä luolassa asui ennen nuori ogre nimeltä Kvir Monihammas, mutta hän sai vähän aikaa sitten surmansa. Luolassa on tulisija, jonka yläpuolella on savuhormi ja homehtunut vuode. Ogret luulevat Kvirin kummittelevan luolassa ja karttavat siksi sitä. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa.

5. Wlatin asunto
Tässä luolassa asuu Rlatin aikuinen poika Wlat. Hän on vielä poikamies, mutta on terävän älynsä ja taitavien asetaitojensa ansiosta kohonnut tuomituksi. Wlat on fanaattisen uskollinen Danrirille, mutta halveksii isäänsä, koska tämä ei ole edennyt Thanatarin kultissa noviisia pidemmälle. Hän on myös Krarshtin noviisi ja kunnioittaa tätäkin kulttia suuresti. Wlat on tummatukkainen ja hänen silmänsä ovat vihreät. Wlatilla on panssarinsa päällä musta viitta, jonka vihreät reunat korostavat hänen silmiensä väriä. Mustuneesta hopeasta tehty rintakilpi on Wlatin suurin aarre, jota hän ei suostu luovuttamaan vapaaehtoisesti kenellekään, vaan kuolee mieluummin kuin luopuu siitä.
Huoneessa on tulisija ja sen yläpuolella savuhormi, likainen vuode (Wlat ei ole kovinkaan siisti) ja puuarkku. Arkussa on yökielellä kirjoitettu kirja, joka opettaa lyhytmiekkahyökkäystä 50%:iin asti, kaksi hopeista kuristuslankaa, joista toinen verinen ja ihmisen pää, joka on hullu päähaamu.
Wlatin tiedot

Wlatin hullu päähaamu, ihmisen pää
 

ÄLY   
MHT

0      
13

Pää  

01-20   5/5       Taikapisteet: 13                                                                                 
Panssari: Silmukkakypärä.


6. Jardonin perheen asunto
Luolassa on viisi vuodepaikkaa ja keskellä huonetta on tulisija, jonka yläpuolella on savuhormina toimiva aukko. Lattialla lojuu puukulhoja. Tulisijan yllä roikkuu kuparipata (joka on jäänyt siihen edelliseltä aterialta). Luola on Jardonin, hänen vaimonsa Sozan ja heidän lapsiensa Lazan, Karonin ja Zizan asunto. Laza on 15-vuotias, kaaoksen tahraama, tumma kaunotar, joka on myös ihastunut Wlatiin, mutta ei ole uskaltanut vielä sanoa sitä tälle.
Jardonin perheen tiedot

7. Yosarin perheen asunto
Luolassa on neljä vuodepaikkaa ja keskellä huonetta on tulisija, jonka yläpuolella on savuhormina toimiva aukko. Lattialla lojuvat luolan asukkaiden puukulhot ja kuparipata. Luola on Yosarin, hänen vaimonsa Saselin ja heidän lapsiensa Gesarin ja Meselin asunto.
Yosarin perheen tiedot

8. Danririn perheen asunto
Tämä suuri luola on jaettu laudoista tehdyillä seinillä viiteen huoneeseen. Ogrejen johtaja Danrir perheineen ja vartijoineen asuu näissä huoneissa.

A. Danririn huone
Huoneessa on kaksi vierekkäin asetettua vuodetta, muurattu takka ja suuri, puinen kaappi. Kaapissa on useita mielenkiintoisia kirjakääröjä, puuastioita ja salaovi, joka avautuu, kun kaapin takaseinää painetaan. Takassa roikkuu likainen kuparikattila.
Danrir on luolissa asuvien ogrejen itsevaltias johtaja ja samalla Cacodemonin kynsi, Thanatarin pappi ja Alkukaaoksen harras. Thanatar on lähinnä Danririn sydäntä, mutta hän on lojaali myös kahdelle muulle kultilleen. Danririn hiukset ovat ruskeat, mutta hän on värjännyt ne sysimustiksi, koska musta sopii paremmin thanatarilaiselle. Hänen silmänsä ovat sinisenharmaat ja välillä, varsinkin Thanatarin palvontamenojen aikana, niihin syttyy fanaattinen loiste. Danririn sarvikypärä on avoin ja siihen on maalattu kaaoksen riimuja. Hän on erityisen ylpeä panssaristaan, vaikkakaan ei ole mikään materialisti. Danrir ajattelee lähes aina enemmän kulttinsa etua kuin omaa etuaan. Ne kuitenkin osuvat melko usein yksiin, sillä onhan hän lähiseutujen thanatarilaisten kiistämätön johtaja. Danrir on komea mies, mutta luonteeltaan raivoisa ja ilkeä, vaikkakin ystävilleen vähemmän kamala. Perhe on Danrirille toiseksi tärkein asia hänen kulttiensa jälkeen. Hän rakastaa omalla tavalleen perhettään, mutta erityisesti poikaansa Wenririä, josta kaavailee itselleen seuraajaa.
Danririn vaimo, Delei, on shamaani ja samalla myös Cacodemonin noviisi. Delei vastaakin ogrejen henkitaikuuden opetuksesta. Hän on miehensä tavoin upeannäköinen, mutta kovin toisella tavalla. Hän on kalpea ja vaaleahiuksinen, sinisine silmineen. Danririn ollessa fanaattisen uskollinen Thanatarille, Delei on laskelmoivampi. Hän luottaa koko maailmassa vain itseensä ja mieheensä. Molemmilla on kuitenkin yksi yhteinen piirre, jonka vuoksi he rakastavat toisiaan: molemmat rakastavat tuskan tuottamista ja vankien kiduttamista. Siksi he sopivatkin hyvin yhteen, ruumiillisista eroista huolimatta. Koska Delei on shamaani, hän luottaa enemmän loitsuihinsa ja henkiinsä kuin taistelukykyihinsä. Hänen päällään on värikäs paita ja mustat housut, joihin on maalattu kirkkaankeltaisia kaaoksen riimuja ja monia erikoisia kuvioita.
Danririn tiedot
Delein tiedot

B. Wenririn huone
Huoneessa on vuode, puinen, pronssilla vahvistettu arkku ja pieni, muurattu takka. Arkussa Wenrir säilyttää veitsikokoelmaansa, johon kuuluu viisi veistä (eivät erityisen arvokkaita) ja kahta pronssista raskasta nuijaa.
Wenrir on isänsä ylpeys: hän on älykäs ja jo nuorena voimakas ja ikäisekseen hyvä aseidenkäsittelijä. Wenrir on säälimätön ja raaka, mutta myös laskelmoivan älykäs eli täydellinen Thanatarin palvoja. Hänen isänsä on ajatellut antavansa kahden vuoden kuluttua Wenririn osallistua Thanatarin noviisirituaaliin. Ulkonäöltään Wenrir on isänsä näköinen: hänellä on siniharmaat silmät ja ruskeat hiukset, jotka hän isäänsä matkien värjää mustiksi. Wenrir on isänsä lailla komea, mutta hänen komeuttaan haittaavat kasvoissa olevat kaksi arpea, jotka hän sai kerran pienempänä, tapellessaan itseään vanhemman ja puukolla aseistautuneen ihmispojan kanssa. Wenrir sai viillot naamaansa, mutta tappoi vastustajansa aivan yksin ja pelkällä terävällä kivellä. Hänen nahkavaatteensa on värjätty mustiksi ja paitaan on maalattu rinnan kohdalle vihreä kaaoksen riimu.
Wenririn tiedot

C. Dakririn huone
Huoneessa on haiseva vuode ja karkea, puinen arkku. Arkussa on useita kauniita kiviä (kivien keräily on Dakririn harrastus), mutta ne ovat täysin arvottomia, erinäköisiä ja -kokoisia luita (myös ihmisen) ja nahanpalasia.
Dakrir on perheen kuopus ja isänsä pettymykseksi rauhallinen ja sopuisa lapsi, joskin melkoinen sottapytty. Hänen silmänsä ovat viattoman siniset ja hänen hiuksensa ovat ruskeat. Dakririn vaatteet on tehty vihreästä kankaasta ja ne ovat melko likaiset. Dakrir on älykkyydestään huolimatta auttamattoman lapsellinen jopa ikäisekseen.
Dakririn tiedot

D. Malein huone
Huoneessa on puhdas vuode, pieni, muurattu takka ja puukaappi. Kaapissa Malei säilyttää muutamia ompelemiaan vaatteita.
Malei on pikkuveljensä tavoin melko rauhallinen, mutta hän osaa silti pitää puolensa. Malei pelkää hieman isoveljeänsä tämän säälimättömyyden ja raakuuden vuoksi. Malei on älykäs kuin hänen isänsä, joka on jo huomannut tyttärensä piilevät kyvyt. Danrir ei ole aivan varma tyttärensä todellisesta luonteesta, mutta olettaa tyynen ulkokuoren alle kätkeytyvän melkoisen hirviön. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Malei valaistui noin puoli vuotta sitten, kuunneltuaan erään isänsä ogreystävän, joka oli Nysalorin arvuuttaja, puheita. Hän tuntee suurta halua nähdä ympäröivää maailmaa, josta valaistunut ogre kertoi jännittäviä tarinoita. Hän on suunnitellut muutamien vuosien kuluttua karkaavansa koko ogreyhdyskunnasta, jonka raakuutta, väkivaltaisuutta ja kieroutuneisuutta hän vihaa. Malei on näinkin nuorena hyvin kaunis, ruskeine hiuksineen ja sinisine silmineen ja ikäisekseen kehittynyt, minkä vuoksi kaikki ogrepojat kiertelevät hänen ympärillään. Malein housut ja paita on tehty kirkkaanvihreästä ja pehmeästä kankaasta. Vaatteita ei ole koristeltu mitenkään, mutta ne ovat hyvin ommeltuja ja siististi leikattuja. Malei on tehnyt itse vaatteensa ja on ommellut myös pikkuveljensä vaatteet.
Malein tiedot

E. Yksityisvankila
Vankilan seinät on tehty paksuista laudoista ja ne on naulattu toisiinsa niin tukevasti, ettei vanki saa niitä hajalle. Vankila on kuitenkin tällä hetkellä tyhjä.

9. Salainen aarrekätkö
Tämä kulmikas luola on Danririn varasto, jossa hän säilyttää neljää hopeista kuristuslankaansa ja 11 jalokiveään (arvo d50+30 lunaria kpl). Huoneen seinässä on lisäksi Syö mieli -matriisi, joka on peruja luolassa Danriria ennen asuneelta Atyarin papilta.

10. Cacodemonin, Thanatarin ja Alkukaaoksen palvontasali
Luola on noin viisi metriä korkea ja sen keskellä on kuivuneen kaivon alaosa. Kaivon seinässä on ovi, jonka kautta kaivoon pääsee sisälle. Huoneen etuosassa on verinen alttari, jota koristavat ihmisten pääkallot. Alttarin takana on verho, joka suojaa palvojien katseilta temppelin pyhintä osaa, yövalohuonetta. Alttaria koristavat pääkallot ovat hullujen päähaamujen kalloja. Luolan seinissä palaa useita yövalosoihtuja, mutta Thanatarin palvontatilaisuuden aikana niitä sytytetään vielä enemmän, luomaan kieroutunutta valoaan palvojiin.
Palvontasali on pyhä paikka ja ogret tekevät kaikkensa estääkseen tunkeilijoita pääsemästä tänne (paitsi uhreina). Jos tilanne alkaa näyttää ogrejen kannalta toivottomalta, Danrir saattaa kutsua viimeiseksi puolustukseksi Cacodemonin palvelijahengen, pahahengen. Tämä vaatii kuitenkin jumalallista väliintuloa. Pahahenki on liian vaarallinen vastustaja tavallisille taistelijoille ja niinpä sitä vastaan tehokkain keino on pakeneminen.
Pahahengen tiedot

Hullut päähaamut

Hullu päähaamu 1, ihmisen pää
 

ÄLY   
MHT

0      
5

Pää  

01-20   1/4       Taikapisteet: 5                                                                                 
Panssari: Nahkahuppu.

Hullu päähaamu 2, ihmisen pää
 

ÄLY   
MHT

0      
11

Pää  

01-20   5/5       Taikapisteet: 11                                                                                 
Panssari: Silmukkakypärä.

Hullu päähaamu 3, ihmisen pää
 

ÄLY   
MHT

0      
9

Pää  

01-20  8/6        Taikapisteet: 9                                                                                 
Panssari: Levykypärä.

Hullu päähaamu 4, ihmisen pää
 

ÄLY   
MHT

0      
12

Pää  

01-20   3/5       Taikapisteet: 12                                                                                 
Panssari: Cuirboullikypärä.

Hullu päähaamu 5, ihmisen pää
 

ÄLY   
MHT

0      
11

Pää  

01-20  1/4        Taikapisteet: 11                                                                                 
Panssari: Nahkahuppu.

Hullu päähaamu 6, skorpionimiehen pää
 

ÄLY   
MHT

0      
11

Pää  

01-20   3/5       Taikapisteet: 11                                                                                 
Panssari: Oma nahka.

Hullu päähaamu 7, broon pää
 

ÄLY   
MHT

0      
15

Pää  

01-20   11/6       Taikapisteet: 15                                                                                 
Panssari: Sarvet ja levykypärä.

Hullu päähaamu 8, broon pää
 

ÄLY   
MHT

0      
12

Pää  

01-20   3/6       Taikapisteet: 12                                                                                 
Panssari: Sarvet.

11. Vankila
Tässä luolassa säilytetään juhlamenoissa uhrattavia vankeja. Luolan lattia on kauttaaltaan saastan peitossa.

12. Yövalohuone
Tämä verhojen takana sijaitseva huone on neliskulmainen ja huoneen takaseinään on kiinnitetty yövalosoihtu. Tämä on temppelin pyhä yövalo, jonka liekki on peräisin ensimmäisestä Yövalo-loitsun tulesta sytytetystä lampusta. Tätä soihtua ei sammuteta milloinkaan.

13. Kuivunut kaivo
Kaivo on valekaivo, jonka pohjalla on palvontasaliin johtava ovi. Sitä käytetään vain hätätilanteessa. Kaivon seiniin on isketty kiipeilyä helpottavia tappeja.