Ornimin linnan henkilöitä

Paroni Daegam Ornim (pelaaja TypoTus)
Daegam on Ortista kotoisin oleva Viherlinnan ritari. Hän on kaksimetrinen järkäle, jonka kasvoista on havaittavissa järkkymätön itseluottamus ja rohkeus, mitä korostaa hänen matala ja voimakas ääni. Hänellä on pitkät mustat hiukset, siisti parta leuassa ja viikset. Hänen suuret lihaksensa ovat nähtävissä jopa hänen kiiltävän haarniskansa alta, jonka päällä Viherlinnan vaakunalla varustettua asepaita on. Vyöllään hän kantaa leveää miekkaa ja taistelun syttyessä hän käyttää myös suurkilpeään.

Sir Esmond Garin (EPH)
Daegamin linnan linnanvouti, joka on jo vanha ja harmaahiuksinen. Hän on pitkä ja laiha ja tuntuu paheksuvan kaikkea tavallisen rutiinin murtavaa. Sir Esmond Garin on lojaali herraansa kohtaan, vaikka välillä muisteleekin vanhan paronin aikoja, jolloin kaikki oli selvää ja täsmällistä.

Sir Ferant (alun perin EPH, myöhemmin pelaaja Larppa^, nyt taas EPH)
Sir Ferant on entisen Brenan linnan ritareita, nykyään uuden paronin palveluksessa. Hänellä on tummat hiukset ja siisti parta sekä ruskeat silmät. Sir Ferant vaikuttaa uskolliselta ja hyvältä ritarilta, vaikka tuppaakin olemaan toisinaan aika epämuodollinen.

Rouva Gabella Garin (EPH)
Ornimin linnan taloudenhoitaja ja sir Esmond Garinin vaimo. Rouva Garin on isokokoinen nainen, joka hallitsee linnan keittiötä pitäen piikoja rautaisessa otteessaan. Hänellä on tummanruskeat hiukset, jotka ovat alkaneet jo harmaantua. Luonteeltaan rouva Garin on tyly ja tiukka.

Sir Ganrist Lesarot (pelaaja sunherd)
Ganrist on paronin uskollinen ritari, jonka isä hallitsee vaatimatonta läänitystä Ornimin paronikunnassa. Ganrist on hyvin kookas, mustahiuksinen, -partainen ja -viiksinen mies, lähellä kolmeakymmentä. Hänen olemuksestaan saa voimakkaan vaikutelman ja hän liikkuu jäntevästi. Ganrist oli luonteeltaan rauhallinen ja vakavamielinen, mutta hän ei ole kovin tarkka etiketin noudattamisessa.

Gildon Sulosointu (EPH)
Gildon on isokokoinen ja möreä-ääninen kiertelevä tarinankertoja. Hän on selvästi huumorimiehiä ja varsin sukkela suustaan. Gildon on jossakin määrin mukavuudenhaluinen, eikä innostu alkuunkaan reissaamisesta sateessa eikä missään nimessä ainakaan nälkäisenä. Taistelemaan Gildon ei ole hirveän innokas mutta puolustautuu kyllä tarvittaessa tukevalla sauvallaan.

Ikeas Isoporvari (pelaaja Qro)
Ikeas toimii paroni Ornimin kamaripalvelijana. Hän on lihavahko mies, joka on iältään neljänkymmenen tienoilla. Hän on pukeutunut livreetakkiin ja housuihin. Vaatteet eivät ole aivan uusinta mallia, mutta Ikeas näyttää silti hienostuneelta oikean käden neljine timanttisormuksineen.

Sir Kennard (EPH)
Vakavasti sairastunut ritari, jonka Daegamin paransi suorittamalla sankarimatkan. Sankarimatkan jälkeen sir Kennard hylkäsi ritariammattinsa ja ryhtyi saarnaamaan hänet parantaneesta Pyhästä Calanarista. Ulkonäöltään sir Kennard on aika tavallisennäköinen mies. Luonteeltaan hänestä on tullut täysi pasifisti.

Sir Kudast Tivarel (pelaaja GEAS)
Kudast Tivarel on kotoisin Estalista ja on Daegamin aseenkantaja. Hän käyttää aseenaan mieluiten kevyttä varsijousta ja lyhytmiekkaa. Hän on tavallista pienempi ja jokseenkin komea; tosin hänen komeaa naamaansa rumentaa monesti murtunut nenä.

Lady Lynette (Tivarel) (EPH)
Lady Irean ja sittemmin Milinan kamarineito. Lynettellä on vaaleanruskeat hiukset, vihertävät silmät ja hän on kaikkiaan sievä ilmestys, iältään ei vielä kahdeksaatoistakaan. Lynette on luonteeltaan totteleva ja kohtuullisen järkevä, mutta hallitsemattomissa tilanteissa helposti pelokas. Hän on Kudastin rakastettu ja mahdollisesti tuleva morsian.

Sir Malot Garin (EPH)
Sir Edmund Garinin poika, joka vastaa linnan puolustuksesta. Hänellä on mustat hiukset ja musta kokoparta. Sir Malot Garin on keskikokoinen, mutta melko lihaksikas, eikä kaihda tappelua. Hän ei suuremmin kunnioita naisia ja käyttäytyy alempina pitämiään ihmisiä kohtaan röyhkeästi.

Sir Ranold Aarnikotka (EPH)
Sir Ranold on omien sanojensa mukaan Daegamin serkku Dangimista. Hän on noin kolmekymppinen, keskikokoinen, hoikkarakenteinen ja kohtuullisen komea. Sir Ranold ei näytä miltään suurelta sotilaalta mutta osaa taistellakin kohtuullisesti. Luonteelta hän on varsin miellyttävä ja ystävällinen ja tuntuu olevan innostunut metsästyksestä.

Rouva Arbella (EPH)
Keski-ikäinen ja pönäkkä palvelijatar, joka on hurskas rokari ja antaa hurskaudesta muillekin osansa, tahtoivatpa nämä sitä tai eivät. Rouva Arbellan kasvot ovat vakavat ja hymyttömät ja hänen hiuksiaan peittää huivi.

Piispa Tulisauva (EPH)
Daegamin maille lähetetty piispa, kun edellinen oli kadonnut jäljettömiin. Hän on piispaksi melkoisen nuori, vain päälle kolmenkymmenen. Piispa Tulisauva pitää yllään papillista kaapua ja muita vaatteita, jotka on koristeltu riimuilla. Hänen olemuksensa on hyvin arvovaltainen.

Tyttö (EPH)
Daegamin sankarimatkalta tuoma nuori, ehkä 10-vuotias tyttö, jolla ei ole nimeä. Hän ei näytä osaavan puhua mitään paikallista kieltä mutta seuraa Daegamia. Tytöstä on tullut jonkinlainen Daegamin ottotyttö. Vieraat tietäjättäret itäisiltä mailta kertoivat, että tyttö olisi Jumalan siunaama.

Rouva Wilmetta (EPH)
Rouva Wilmetta on sir Ranoldin sisar ja ilmeisesti Daegamin serkku. Hän on iältään jossakin kahdenkymmenen hujakoilla. Rouva Wilmettan huulet ovat varsin punaiset ja aistilliset ja niitä korostavat hänen kalpeat kasvonsa. Hänen silmänsä ovat vihreät. Rouva Wilmettan ääni on hiljainen ja miellyttävä ja hän on olemukseltaan hiukan eteerisen unisen oloinen.

Sir Yric Lequiran (pelaaja Tupew)
Yric on suunnilleen kolmekymppinen ritari, joka omien sanojensa mukaa hoiti paroni Brenanin tärkeitä asioita. Yric on todella ylpeän ja arvokkaan näköinen mies, joka käyttää hienoja vaatteita ja paksua turkisviittaa. Hänellä on sysimustat viikset ja vaaleat lyhyet ja siistit hiukset. Ritariksi Yric on varsin heiveröisen näköinen, vaikka onkin kohtalaisen pitkä.

RuneQuest
Irkkipelit
Ohjeet
Säännöt
Ehilmin valo
Hullu Prax
Karhunkaato
Riskimaa
Tulen maa
Yövalon varjossa
Palaute
Vieraskirja