Dormal ja Punainen Nainen

Kun Dormal lähti yhdelle matkoistaan, hän otti mukaansa ne kumppanit, jotka olivat luotettavia ja taitavia. Yksi heistä oli Arlena, uinnissa ja kalastuksessa taitava nainen. Kaikki sujui hyvin erääseen päivään saakka, kun merimiehet olivat suorittamassa aamupeseytymistään. Arlena kiipesi alas vesirajaan saakka, mutta hän oli sinä päivänä punainen ja muutama pisara verta putosi veteen. Veren haju veti puoleensa monia haita ja haimiehiä, jotka kiertelivät laivaa. Monet Dormalin kumppaneista olivat peloissaan ja pyysivät Dormalia heittämään Arlenan haille rauhanuhrina, mutta jalo Dormal kieltäytyi. Hait hyökkäsivät ja ne ajettiin pois, mutta hyvin kalliilla hinnalla.
Dormal kiitti jumalia, että Synkhai ei ollut alueella ja asetti useita kieltoja ja tabuja Arlenalle ja koko hänen sukupuolelleen. Tästä päivästä lähtien naispuolinen merimies ei saa mennä vedenrajan lähelle punaisena ollessaan; hän ei saa kiivetä köysistöön ollessaan punaisena; hän ei saa syödä samaa ruokaa kuin muut merimiehet ollessaan punaisena; hänen täytyy pidättäytyä sukupuolitoiminnasta ennen kuin yksi viikko on kulunut punaiseksi muuttumisesta; hänen täytyy polttaa mikä tahansa punaisena ollessaan tahrimansa liina tai kangas. Naiset, jotka liittyvät dormalimiehistöön, mutta rikkovat minkä tahansa näistä kielloista, voidaan heittää haille rikkomatta Dormalin lakeja.
Nykyään dormalilaiset voivat hyväksyä naispuolisia merimiehiä, mikäli he hyväksyvät nämä ehdot. Monet laivat eivät hyväksy naispuolisia merimiehiä ja pitävät heitä tabuna. Jopa ne, jotka hyväksyvät naisia, uhraavat usein naisen hyökkäyksen tapahtuessa. Naispuolisten merimiesten elämä on hankalaa, muttei lainkaan mahdotonta.


Teksti copyright © Simon E. Phipp.
Käännös copyright © Matti Järvinen.
In English En français


Pääsivu
RuneQuest
Seikkailut
Pelihahmot
Tarinat
Kartat
Lomakkeet
Käännökset
Irkkipelit
Muuta
Palaute
Vieraskirja