Bob Vrokhaukka

Bob on vrokhaukka, yksi Yelmalion kultin pyhistä linnuista. Auringonjumala on "herättänyt" (saattanut täyteen älykkyyteen) hänet, jotta hän palvelisi yhtä tämän suosikkiopetuslapsista; Bobin tapauksessa akolyytti Yelanda Kultakutria. Siitä huolimatta Yelandalla ja Bobilla kaikki ei suju hyvin. Miksi? Aluksikin Yelanda on verinen nainen ja mikä pahempaa, hän ei edes pidä metsästämisestä (siitä on aikoja, kun Bob pääsi oikaisemaan siipensä). Bobin täytyy vastahakoisesti tunnustaa, että Ajatuslinkki-sidoksen jakaminen heidän välillään tekee ehkä siedettäväksi se seikka, että Yelanda on "kova kaveri, joka siedä pilkkaa keneltäkään", ja huolimatta heidän keskinäisestä vastakkaisuudestaan vrokhaukka on fanaattisesti omistautunut emäntänsä hyvinvoinnille, joskin vain "pitääkseen hänen kauniin päänsä poissa ongelmista". Bob ei kuitenkaan voinut mitään, kun typerä tyttö haastoi Invictus Valon kapteenin tämän kultaisesta panssarista, ja hänet hakattiin melko kirjaimellisesti maahan tämän vuoksi.
Bob joutuu kuulemaan joskus pilkkakotkotuksia muilta herätetyiltä linnuilta, jotka istuvat parrakkaiden mestareidensa panssaroiduilla käsillä. Tämä saa joskus Bobin taistelemaan muiden lintujen kanssa tai suorittamaan huimapäisiä tekoja todistaakseen urheutensa.

Roolipelaamishuomioita
Aatelishaukan imagostasi huolimatta, sinulla on leveä, katumainen aksentti, ja kielesi on yhtä terävä kuin nokkasi. Olet aina kerkeä heittämään vitsejä tai herjoja ja kutsut mielelläsi ihmisiä "hepuiksi" tai "tyypeiksi". Yelandaa kiusaa suuresti, kun sinä kutsut häntä "Kultsiksi", joten siten kutsut häntä yleensä. Olet rikkiviisas ja kiivas, ja sinun kieltosi "Puhu vain totta kaikille" tarkoittaa, että sinä sanot täsmälleen, mitä ajattelet. Vaikka Kultsi haluaa sinun istuvan kauniisti kädellään suurimman osan ajasta, sinä mieluummin lentelisit ympäriinsä ja käytät kaikkia verukkeita päästäksesi pois (herätettyjä vrokhaukkoja ei koskaan sidota kiinni tai pakoteta käyttämään näön pimentäviä nahkahuppuja).
Vaikka vrokhaukat eivät osaa oikeasti puhua, PJ sallii sinun heittää satunnaisen lyhytsanaisesti rääkäistyn huomautuksen tai herjan. Kuitenkin käydäksesi monimutkaisempaa keskustelua jonkun muun kuin emäntäsi kanssa sinun täytyy heittää Ajatuspuhe.
Bob on pysyvässä, rajoittamattomassa Ajatuslinkissä Yelandan kanssa. Se tarkoittaa, että he voivat kommunikoida telepaattisesti toistensa kanssa ja käyttää toistensa loitsuja ja taikapisteitä. He voivat jopa nähdä toistensa aisteilla keskittymisheitolla (ÄLY x3). Älyyn tai moraaliin vaikuttavat loitsut, jotka on heitetty heistä toista vastaan, kulkevat Ajatuslinkin kautta toiseen, mutta kummallakin hahmolla on mahdollisuus vastustaa omilla taikapisteillään.

Mitä tapahtuu nyt?
Koska emäntäsi on jonkin aikaa poissa toiminnasta, voit viettää yön Haukkaorsilla muiden kulttilintujen kanssa, ja huomenna olisi mahdollisuus liittyä Invictuksen metsästysryhmään! Temppelihälytyksen sointi keskiyöllä sysäsi kuitenkin tämän kaiken syrjään. Sen ja aamunkoiton välisenä aikana riimulordit ja muut kultin pomot saapuivat keräämään lemmikkinsä ja lintunsa, jotka kaikki puettiin taisteluvarustukseen. Harmissasi siitä, ettet päässyt mukaan toimintaan, pujahdit pois Orsilta lentelemään ympäriinsä. Näytti siltä, että suuri joukko oli kokoontumassa ja suuntaamassa länteen jokea kohti. Kukaan puhuttelemistasi linnuista ei osannut kertoa sinulle miksi, eikä Kultsista ollut paljon apua, hän kun on sairaalassa. Kun aamu koitti, sait Kultsilta kutsun tavata hänet täällä kreivin kammiossa, ja siksi (pysähtyen vain pyyhkäisemään alas ja syömään aamiaiseksi rotan, joka hiippaili lähellä vilja-aittoja) lensit emäntäsi luokse...


Bob Vrokhaukka
Yelandan liittolaishenki

VMA   02      01-20   Ruumis   01-20   0/3       Liike: 1/12 lento
R-R 05         Väsymys: 7
KOK 01         Kestopisteet: 3
ÄLY 14         Taikapisteet: 16 + 18 emäntä
MHT 16         NPP IH 1 + KOK IH 3 = 4
NPP 34         Väistö: 115%


Ase IH   Hyö/Tor%   Vahinko    Enc/PP
Kynsi 7 55/- 1d2 -/-
Nokkaisu    10 38/- 1d3 -/-

Huomio: Bob hyökkää molemmilla kynsillä yhtä aikaa, ja nokkaisee kolme iskuhetkeä myöhemmin.
Henkitaikuus (80%): Vastaloitsu 2, Kestävyys 1, Parannus 5, Ajatuspuhe 2, Esiintyminen 3, (Yelandalla) Valo (1), Korjaus 2, Kaukonäkö 1, Fanaattisuus (1), Hohto 3, Vastataikuus 2, Terävyys 4, Liikkuvuus 2.
Riimutaikuus (molemmat kertakäyttöisiä): Paranna ruumis x1, Poista taikuus x1.
Kyvyt: Väistö 115%, Havaitse 104%, Etsintä 100%.
Lahjat ja kiellot: Saa taikapisteitä takaisin kaksi kertaa tavallista nopeammin; ei saa koskaan syödä hevosenlihaa, saa puhua vain totta kaikille.
Erikoiset esineet: Kultainen hakaneula Bobin oikean jalan ympärillä on matriisi Löydä Aurinkokupolille (3).


Teksti copyright © Michael O'Brien.
Käännös copyright © Matti Järvinen.
In English


Pääsivu
RuneQuest
Seikkailut
Pelihahmot
Tarinat
Kartat
Lomakkeet
Käännökset
Irkkipelit
Muuta
Palaute
Vieraskirja