Merihaukka

Monia vuosia sitten ennen kuin valtameret olivat suljettuja Slontoksen ihmiset purjehtivat Gloranthan vesillä rangaistuksetta. Kuitenkin heidän läheinen liittonsa Keskimeren imperiumiin merkitsi sitä, että heitä rangaistiin, kun tämä imperiumi tuhottiin. Suurin osa Slontoksesta sysättiin aaltojen alle, kuten oli tapahtunut monia kertoja aikaisemminkin ja loput sinetöitiin valtameriltä. Slontoksen saarten ihmiset jäivät eristyksiin vuosisadoiksi, peläten vesiä ja vanhoja vihollisiaan. Kun Dormal saapui saarille, eräät asukkaista seurasivat hänen oppejaan ja alkoivat purjehtia jälleen valtamerillä. Yksi näistä oli Merihaukan Varlok.
Varlok oli kalastaja Slontoksen saarilta. Hän polveutuu Merihaukasta, Vrimakin pojasta, ja noudatti tämän jumalan palvontaa, eikä siten seurannut normaalia malkionioppia. Kun Dormal saapui, Varlok oppi hänen oppinsa hyvin ja muisteli tarinoita esi-isistään. Hän löysi heidän kaiverruksensa ja kuvauksensa menneisyydestä ja kokosi yhteen heidän pitkäksi ajaksi kätketyt salaisuutensa rakentaen pienen kaleerin, sellaisen, jota hänen esi-isänsä käyttivät. Kun kaleeri oli valmis, Varlok nimesi sen esi-isänsä mukaan Merihaukaksi ja etsi kumppaneita purjehtimaan kanssansa. Monet hänen kumppaneistaan kuolivat tai lähtivät hänen palveluksestaan vuosien kuluessa ja hänen miehistönsä jäsenet vaihtuivat jatkuvasti hänen matkustaessaan.
Nykyinen Merihaukan miehistö koostuu Varlokista, Sinlaw Shamaanista, Vonlow Tarkkasilmästä, Harold Rautasydämestä, Wanlawista, Hen-Reestä, Er-Saw Parantajasta ja 20 soturin/soutajan miehistöstä.

Varlok Merihaukka
Hän on Merihaukan, Dormalin ja Diroksen kulttien riimupappi ja Merihaukan valtias. Pienikokoisena ja älykkäänä miehenä Varlok on johtaja sanojensa ja ajatustensa vuoksi, ei voiman. Hänen miehistönsä ja entiset miehistön jäsenet kunnioittavat häntä strategistina ja ystävänä. Kalastajaksi kasvatettuna Varlok tiesi purjehtimisesta ennen Dormalin saapumista, mutta hän otti pian innokkaasti vastaan uudet ajatukset ja keräsi kokoon miehistön. Hän on Dormalin kokenut sankarimatkaaja ja on kohdannut ja kukistanut useita kauhuista, nimittäin Laajat vedet, jolloin Merihaukka saapui hänen avukseen Albatrossijumalan sijaan, Kiljuvan kalan, jonka tuhosi parvi merihaukkoja, jotka ilmestyivät hänen kutsustaan, ja Aaltoilevat meret, jotka kukistuivat, kun Merihaukka kasvatti siivet ja lensi massiivisten aaltojen ylitse. Tällä hetkellä Varlok toimii kauppiaana, mutta tekee työtä tarvittaessa myös saattovartiona ja kaapparina. Hän on taistellut meritaisteluissa, mutta hänen miehistönsä on jokseenkin pieni, eikä koulutettu sodankäyntiin.

Sinlaw Shamaani
Sinlaw on delfiinikansan, pienen hsunchenkansan, jonka klaanit asuvat Slontoksen saarilla, shamaani. Hän kuuluu Delfiinin kulttiin, mutta on ollut yhteydessä moniin merien jumaliin. Hän on suorittanut Orlanthin hengityksen matkan ja hänellä on hiuksiinsa sidottuina useita sylfejä, joita hän voi käyttää jouduttaessa tyveneen. Vaikka hän on ihminen ja viihtyy maalla tai laivan kannella, Sinlaw on myös ihmisdelfiini ja voi muuttua halutessaan delfiiniksi. Kun hän on merellä, laivaa, jolla on matkustaa, seuraa tavallisesti tai sitä saattaa delfiiniparvi, joka koostuu Sinlawin liittolaishengestä ja Sinlawin puolisosta ja lapsista, jotka hän on siittänyt delfiinimuodossa.

Vonlaw Tarkkasilmä
Hän on Merihaukan tähystäjä ja Varlokin serkku ja hän polveutuu Merihaukasta ja on tämän kultin pappi. Tarkkana sankarimatkaajana Vonlaw voi nähdä pimeässä, voi nähdä haukan silmillä ja voi sukeltaa veteen hyvin korkealta vahingoittumatta. Hänellä on liittolaishenki merihaukan muodossa ja hän käyttää tätä tarvittaessa ylimääräisenä silmäparina.

Harold Rautasydän
Harold on Humaktin miekka Pyhästä maasta. Varlok pelasti hänet, kun hän oli vangittuna merirosvojen linnakkeeseen ja hän toimii Varlokin henkivartijana. Haroldilla on rautapanssaripuku, jota hän pitää rannan läheisyydessä, mutta on asiantuntija vedenalaisessa taistelussa tikarin kanssa ja miekkamestari.

Wanlaw
Hän on waertagi ja aivan tuore miehistönjäsen, jonka Varlok värväsi vahvistamaan siteitä hänen kansaansa. Hän haluaa Varlokin toimivan vadeleita vastaan, mitä tämä ei ole innokas tekemään, ja lähtemään sankarimatkalle löytääkseen waertagien lohikäärmelaivan, mihin tämän voi ehkä suostutella. Wanlaw purjehti kerran Magastan altaaseen ja ilmestyi uudelleen Arvoituskanavasta kymmenen vuotta myöhemmin, mutta on haluton puhumaan siitä, mitä tapahtui hänen kymmenen vuoden matkallaan.

Hen-Ree
Hen-Ree on navigaattori. Hän on Orlanth Vesimiehen pappi ja hänet koulutettiin navigoimaan Gloranthan valtameriä jo ennen kuin Dormal saavutti hänen saarensa. Hän liittyi Dormalin miehistöön ja purjehti takaisin Pyhään maahan tämän kanssa ja siksi hän on erittäin vaativa merimiehenä. Hän on siinä suhteessa ainutlaatuinen, että hän tietää, kuinka navigoida käyttämällä tuulia ja pilviä ja myös tähtiä ja merivirtoja. Hänellä on kyky tietää, kuinka monta päivää kestää purjehtia mihin tahansa satamaan, jossa hän on käynyt aiemmin.

Er-Saw Parantaja
Er-Saw on Chalana Arroyn papitar ja Hen-Reen vaimo. Hän seuraa aviomiestään kaikkialle ja aikoo olla hänen mukanaan matkalla löytää Dormal, jonka hän tunsi pikkutyttönä. Hän on kulkenut miehistöstä toiseen aviomiehensä kanssa ja tuntee, että Varlok on kapteeni, joka voi päästä matkalle. Sitten hän haluaisi pysyä Dormalin laivassa kuolemaansa saakka.

Merihaukka
Varlok rakensi tämän pienen kaleerin piirustusten mukaan, jotka hänen perheensä oli pitänyt salassa halki vuosisatojen. Vuosien kuluessa häntä on muunneltu ja paranneltu maagisesti lumouksilla ja loitsuilla. Hänestä tuli Varlokin liittolaishenki, kun tämä sai päätökseen ensimmäisen matkansa tultuaan Dormalin papiksi. Hän on saanut muutamia kykyjä sankarimatkojen aikana - hän voi nähdä merihaukkakeulakuvansa lävitse; hänen soutajansa voivat soutaa väsymättä, mutta he menettävät soutaessaan kukin yhden TP:n/tunti; hän kiljuu, jos hai saapuu 100 metrin sisälle hänestä; hänen ruumaansa varastoitu vesi ja ruoka eivät pilaannu; hän voi käyttää kutakin Merihaukan voimistaan kerran, hän on jo kasvattanut siivet ja lentänyt, hän voi silti sukeltaa vahingoittumatta ja voi napata kalan nokkaansa.

Runkotyyppi Sotalaiva
Rungon laatu 10
Merikelpoisuus Maks. 12
Rakennepisteet 35
Pituus 18 m
Leveys 6 m
Kapasiteetti 1 tn
Laidan korkeus    1 m
Syväys 0,5 m

Merihaukassa on matriisit Korjaus 10:lle, Käske undiinia 3:lle, Sammutus 10:lle, jotka on lumottu hänen kaulakuvaansa, ja kolme undiinia, jotka on sidottu runkoon, yksi keulaan, yksi laivan keskelle ja yksi perään. Hänen purjeisiinsa on sidottu kaksi sylfiä, mutta ne lähtevät pois, kun niitä on käytetty.

Soutajat
Merihaukan soutajat ovat sekainen joukko, jotkut ovat Varlokin heimolaisia, jotkut ovat pelkästään seikkailijoita, jotkut seuraavat toisia upseereita ja lähtevät miehistöstä näiden lähtiessä. He ovat taitavia sotureita ja käyttävät laajaa valikoimaa aseita ja panssareita. He eivät ole merirosvoja, vaan onnenonkijoita ja heidän tiedetään vallanneen merellä vihollislaivoja. Yleisesti ottaen he seuraavat Varlokia tämän kuolemaan saakka, heistä tulee rikkaita tai he löytävät paremman isännän.

Huomioita
En ole liittänyt tähän Merihaukan miehistön numerotietoja, sillä kukin pelitaso vaatisi eri tietoja. Silti jos ihmiset haluavat mallitietoja Merihaukan upseereille, voisin hyvinkin julkaista tiedot, jotka minulla on tällä hetkellä.


Teksti copyright © Simon E. Phipp.
Käännös copyright © Matti Järvinen.
In English


Pääsivu
RuneQuest
Seikkailut
Pelihahmot
Tarinat
Kartat
Lomakkeet
Käännökset
Irkkipelit
Muuta
Palaute
Vieraskirja