Arroinin ilo

Kerran Arroin, parantamisen jumala, oli matkaamassa Praxin pohjoisosan halki, kun hän näki kauniin Maanymfin ja ajoi tätä takaa. Kun Arroin pääsi lähemmäs, hänen kiihkonsa kasvoi liian suureksi ja kovasti vapisten hän läikytti mehunsa maahan. Siihen, mihin jumalan siemen lankesi, kohisi uusi kasvi, jolla oli lääkinnällisiä ominaisuuksia.
Arroinin ilossa on puumainen juuri, noin 15-20 cm pitkä, ja juuren päässä aivan maan alla sipuli, josta kasvaa useita ohuita vihreitä varsia, joiden päissä on pallonmuotoisia maidonvalkeita kukkia. Sitä esiintyy Praxin pohjoisosassa, Jättiläisvuorista itään, ja se laskeutuu myös Paviksen tielle asti. Sitä esiintyy toisinaan etelämpänä keitailla ja joskus pieninä rykelminä Zola Fel -joen varrella. Murskan Puutarhan haltioilla on runsas varasto Arroinin iloa, jota he saattavat myydä, jos heitä lähestyy varovasti. Jostakin syystä Murskan peikot pääsevät myös käsiksi Arroinin iloon, jonka juurta he myyvät ja kysyvät hilpeästi markkinapaikalla muutamia päiviä myöhemmin, auttoiko kasvi ostajaa "saamaan sen seisomaan".
Kukat parantavat suvunjatkamiskykyä - jos mies käyttää niitä, hänen suvunjatkamiskykynsä lisääntyy 10%/POT, joka laskee 5%:lla tuntia kohden. Jos nainen käyttää niitä, lisäys on 5%/POT, joka laskee 5%:lla tuntia kohden. Jos seksuaalista kanssakäymistä tapahtuu, kun kukkien vaikutuksen voi vielä tuntea, suvunjatkamiskyvyn lisäys parantaa hedelmöittämisen mahdollisuutta. Niinpä POT 5 kukan syövällä miehellä on 50%:n mahdollisuus hedelmöittää, jos hän rakastelee heti, ja mahdollisuus vähenee 5%:lla tuntia kohden. Jos hänen puolisonsa syö myös kukkia, tämän mahdollisuus hedelmöittyä lisääntyy 25%:lla, mikä antaa yhteensä hedelmöittymismahdollisuudeksi 75%, joka vähenee 10%:lla tuntia kohden (koska molemmilta vähenee 5%). Jos hedelmöittymiseen on jo mahdollisuus, Arroinin ilon kukat lisäävät sitä.
Juuri lisää miehessä miehuutta ja naisissa seksuaalista halukkuutta. Kukin juuren POT lisää väliaikaisesti 5% naisen Himokas-luonteenpiirteeseen; vaikutus kuluu pois 10% tuntia kohti. Juurta syövän miehen Himokas-luonteenpiirre lisääntyy 10%:lla tehopistettä kohden ja lisää myös hänen mieskuntoaan, vähentää impotenssin mahdollisuutta ja lisää seksuaalisen kanssakäymisen kautta saatua nautintoa.

Vuodenaika Kukan POT Juuren POT
Meri 1D6 3D6
Tuli 2D6 2D6
Maa 3D6 1D6
Pimeys 2D6 2D6
Myrsky 1D6 3D6
Pyhä aika 18 18

Maasta pois otettuna sekä juuren että kukan POT vähenee yhdellä tuntia kohti. Silloinkin kun teho on kadonnut, juurta voi silti käyttää herkullisena vihanneksena ja kukkia mausteena.
Laumaeläimet etsivät juurta kiima-aikana, kun härät kuopivat niitä maasta ja syövät niitä ennen parittelua lehmiensä kanssa. Sankarimatkaajat käyttävät myös mielellään juurta ja kukkia tietyillä sankarimatkoilla, kun tarvitaan seksuaalista käytöstä.


Teksti copyright © Simon E. Phipp.
Käännös copyright © Matti Järvinen.
In English


Pääsivu
RuneQuest
Seikkailut
Pelihahmot
Tarinat
Kartat
Lomakkeet
Käännökset
Irkkipelit
Muuta
Palaute
Vieraskirja