Orlanth ja Sininen Lohikäärme

Tarkoitus:
  1. Lohikäärmeen surmaaminen;
  2. Dagan kukistaminen;
  3. Helerin vapauttaminen.
Myytit:
Orlanth taisteli monia vihollisia vastaan Pimeyden aikana. Yksi näistä oli hänen sukulaisensa Daga, kuivuuden jumala. Kukistaakseen Dagan Orlanthin oli taisteltava Arokaa, Sinistä Lohikäärmettä, vastaan ja löydettävä ase, joka kukistaisi Dagan.
Aroka oli kammottava peto, jonka silmät lamaannuttivat minkä tahansa älykkään olennon, jonka kieli saattoi kuristaa minkä tahansa fyysisen olennon ja jonka hengitys saattoi tuhota minkä tahansa hengen. Kun se kuuli, että Orlanth oli tulossa, se piiloutui pesäänsä.
Orlanth valmistautui taisteluun rukoilemalla Suurempia voimia, syöden Loistoleipää ja Jumalnektaria ja saaden Kuusi tuulta Kolat Tuuli-isältä. Hän haki myös Ukkosen, piikivimiekan tai klanthin ja Arranin kilven.
Kun Orlanth löysi Arokan pesän, Sininen Lohikäärme ei tullutkaan ulos taistelemaan, joten Orlanth lähetti Alemman tuulen tai Pimeätuulen pesään. Pimeätuuli toi pesään kadonneiden sielujen valituksen ja täytti sen kammottavalla äänellään pakottaen Arokan pakenemaan pesästään.
Kun Aroka aukaisi silmänsä lamaannuttaakseen Orlanthin, tämä päästi irralleen Neljä tuulta, joista kukin viskasi aseen Arokan silmään sokaisten sen. Kun Aroka lähetti kielensä matkaan kuristaakseen Orlanthin, tämä vapautti Ylemmän tuulen polttamaan, kuivattamaan ja kuihduttamaan kielet. Lopulta Aroka päästi ilmoille pahan henkäyksensä, mutta Orlanth vangitsi henkäyksen Tuulien pussiinsa ja viskasi sen pois.
Nyt Orlanth kävi Arokan kimppuun ja repi lohikäärmeen kappaleiksi peittäen maan vedellä, verellä ja niityillä. Lohikäärmeen vatsan sisällä oli Heler, sateen jumala. Orlanth otti myös polttavat jalokivet sen sydämestä ja päästä, jänteet sen selästä ja hampaat, jotka voivat naarmuttaa adamantiumia.

Matka

Valmistautuminen

Myytit
Orlanth rukoili Taivallista hovia ja söi Loistoleipää ja Jumalnektaria.

Pelitermit
Matkaajan täytyy valmistautua koko vuodenajan ajan. Hänen täytyy rukoilla hyväksyntää Voimilta, jotta hän olisi arvollinen suorittamaan matkan. Kunkin viikon rukoileminen tarkoittaa, että hänen täytyy läpäistä pyhyyskoe - joko heittää MHTx3% tai heittää kolme viidestä Orlanthin hyveestä. Jos hän läpäisee kokeen, hän voi jatkaa, muutoin hänen täytyy rukoilla vielä yksi viikko. Jos hän ei ole läpäissyt koetta seitsemän viikon jälkeen, hän jatkaa kuitenkin hurskautensa ja antaumuksensa todistaneena.
Valmistautumisen päätteeksi matkaajan täytyy syödä Loistoleipää ja juoda Jumalnektaria. Näitä valmistaa Gata ja nyt Ernalda.
Loistoleipä antaa suuren voiman ja terveyden syöjälle - pelitermeillä tämä lisää 1D3 VMA:aa ja 1D3 R-R:tta per syömisviikko ja sallii syöjän regeneroitua 1 KP:een per vuoro valittuun osumapaikkaan per syömisviikko, joten matkaaja, joka syö Loistoleipää kolmen viikon ajan, saa 3D3 VMA:aa ja 3D3 R-R:tta ja voi regeneroitua 3 KP/vuoro valittuun osumapaikkaan. Lisäykset VMA:aan ja R-R:een voivat nostaa heidät normaalin lajiylärajan ylitse.
Jumalnektari tai Laajaolut antaa juojalle rohkeutta ja kyvykkyyttä taistelussa - kukin Jumalnektarin juomisessa vietetty viikko antaa +20% kaikkiin hyökkäyksiin/torjuntoihin ja lisää hahmon Rohkeus-luonteenpiirrettä 5%:lla, joten yllä oleva matkaaja saisi +60% kaikkiin hyökkäyksiin/torjuntoihin ja +15% Rohkeus-ominaisuuteen.
Kaikki kykyjen/ominaisuuksien lisäykset kestävät sankarimatkan ajan, mutta matkaajalla on lisäyksen suuruinen prosenttimahdollisuus säilyttää se pysyvästi. Jumalnektarin pysyvä lisäys asekykyihin koskee ainoastaan kilpitorjuntaa, klanthhyökkäystä, miekkahyökkäystä ja heittokeihästä ja se täytyy heittää kullekin aseelle erikseen.

Kuuden tuulen hankkiminen

Myytit
Kolat Tuuli-isä auttoi Orlanthia saamaan Kuusi tuulta. Kolat antoi hänelle Neljä suuntatuulta Tuulten säkissä, mutta Ylempi ja Alempi tuuli oli pakko valloittaa. Ensiksi Orlanth taisteli Krakosta, peikkokostajaa, vastaan, joka ajoi häntä takaa, koska Orlanth oli murtanut hänen isänsä jalat, ja otti häneltä Alemman tuulen tai Pimeätuulen pyydystäen sen nahkaisella köydellä. Seuraavaksi Orlanth taisteli Gagarthia, Villiä tuulta, vastaan ja otti häneltä Ylemmän tuulen asettaen sen vääntyneeseen köynnökseen.

Pelitermit
Matkaajan täytyy suostutella Kolat antamaan hänelle neljä tuulta. Tämä on usein muodollisuus, mutta joskus täytyy pyytää tai tarjota palveluksia.
Matkaajan täytyy sitten kukistaa Krakos ja Gagarth saadakseen tuulet. Nämä kamppailut ovat itsessään erillisiä etappeja ja niitä voi käyttää näiden jumalien kukistamiseen muilla sankarimatkoilla.
Matkaaja saa tästä Tuulien pussin, Ylemmän tuulen ja Alemman tuulen. Tämä tarkoittaa, että hän voi uhrata näiltä jumalilta saatavaa riimutaikuutta varten aivan kuin hän olisi noviisi. Jos hän pitää jonkin tuulista käyttämättä sitä sankarimatkalla, hän voi pitää riimutaikuuden papin tavoin uusiutuvana.
Selvästikin jos matkaaja ei onnistu saamaan Alempaa tai Ylempää tuulta, siitä on hänelle suuri haitta seuraavassa taistelussa, koska hänen täytyy astua Arokan pesään tai kohdata kieli ilman apua.

Taistelu Arokan kanssa

Myytit
Kun Orlanth löysi Arokan pesän, Sininen Lohikäärme ei tullutkaan ulos taistelemaan, joten Orlanth lähetti Alemman tuulen tai Pimeätuulen pesään. Pimeätuuli toi pesään kadonneiden sielujen valituksen ja täytti sen kammottavalla äänellä pakottaen Arokan pakenemaan pesästään.
Kun Aroka aukaisi silmänsä lamaannuttaakseen Orlanthin, tämä päästi irralleen Neljä tuulta, joista kukin viskasi aseen Arokan silmään sokaisten sen. Kun Aroka lähetti kielensä matkaan kuristaakseen Orlanthin, tämä vapautti Ylemmän tuulen polttamaan, kuivattamaan ja kuihduttamaan kielet. Lopulta Aroka päästi ilmoille pahan henkäyksensä, mutta Orlanth vangitsi henkäyksen Tuulien pussiinsa ja viskasi sen pois.

Pelitermit
Kun Orlanth löytää Arokan pesän, lohikäärme ei tule pakottamatta ulos. Perinteinen tapa on päästää irralleen Pimeätuuli pelästyttämään Arokan pesästään. Kuitenkin jos Orlanthilla ei ole Pimeätuulta, hänen täytyy joko pakottaa Aroka ulos jollakin toisella konstilla tai hänen täytyy astua pesään ja taistella Arokaa vastaan sen omalla reviirillä, jossa kaikki haitat vaikuttavat.
Kun Aroka lähtee pesästään, matkaajan täytyy heittää Rohkeus-heitto tai paeta lohikäärmettä. Koska Jumalnektari on todennäköisesti lisännyt hänen Rohkeuttaan, tämän ei pitäisi olla ongelma. Jos hänen on astuttava Arokan pesään, hänen täytyy heittää Rohkeus-heitto astuakseen pesään ja Rohkeus-heitto taistellakseen Arokaa vastaan.
Kun taistelu alkaa, Aroka yrittää lamaannuttaa matkaajan silmillään. Jos Aroka voittaa MHT vs. MHT -kamppailun, se lamaannuttaa matkaajan niin pitkäksi aikaa kuin se on elossa ja silmät auki. Matkaaja voi päästää irralleen Neljä tuulta, joista kukin sammuttaa yhden silmän. Kukin suljettu silmä tarkoittaa, että MHT:n kukistamisen mahdollisuus vähenee 25%:lla. Jos matkaaja lamaantuu, hänet syödään ja tapetaan.
Sitten Aroka käyttää kuristavia kieliään tukehduttaakseen matkaajan. Kielien lukumäärä riippuu PJ:sta, mutta on normaalisti 1D6. Kukin kieli hyökkää erikseen ja kuristaa tehden vahinkoa, kunnes panssari kukistuu ja tekee sitten suoraan vahinkoa. Ylempi tuuli polttaa kielet pois jättämättä mitään jäljelle. Jos matkaajalla ei ole Ylempää tuulta, hänen täytyy viiltää kukin kieli poikki pysäyttääkseen ne. Onneksi hänet on aseistettu klanthilla, Salamoilla ja Arranin kilvellä. Jos matkaaja tapetaan tässä, hänet syödään.
Lopulta Aroka käyttää hengitystään tuhotakseen matkaajan sielun. Henkäys vähentää matkaajan MHT:a 3D6:lla. Jos matkaajan MHT vähenee nollaan, hän kuolee ja hänet syödään. Normaalisti matkaaja käyttää Tuulten pussia pyydystääkseen henkäyksen ja viskatakseen sen pois vaarattomalla tavalla. Jos matkaajalla ei jostakin syystä ole Tuulten pussia, hänen täytyy taistella Arokaa vastaan ja väistää henkäys. Älä unohda, että Aroka voi hengittää kullakin vuorolla, kunnes sen henkäys on vangittu.
Kun matkaaja on kukistanut Arokan maagiset hyökkäykset, hänen täytyy kukistaa se fyysisesti. Lähitaistelussa Arokan kanssa oltaessa pitäisi pitää seuraavat asiat mielessä:
Ensiksikin, Arokan hampaat voivat naarmuttaa adamantiumia. Tämä tarkoittaa, että Tosi torjunta ei vaikuta siihen, joten Arranin kilpi toimii normaalina kilpenä.
Toiseksi, Arokalla on sellainen heikkous, että hänet voi halkaista kahtia tarttumalla sen ala- ja yläleukoihin ja kiskaisemalla. PJ:n asia on määritellä, kuinka helppoa tämä on, mutta Aroka ei kykene hyökkäämään tässä tilanteessa matkaajan kimppuun.
Kolmanneksi, jos matkaaja yrittää taistella Arokaa vastaan jollakin muulla tavalla, hän huomaa sen erittäin vaikeaksi taisteluksi. Aroka on hyvin voimakas lohikäärme, jonka pitäisi pystyä kukistamaan matkaaja.

Palkkio

Myytit
Lohikäärmeen vatsan sisällä oli Heler, sateen jumala. Orlanth otti myös polttavat jalokivet sen sydämestä ja päästä, jänteet sen selästä ja hampaat, jotka voivat naarmuttaa adamantiumia.

Pelitermit
Suurin palkkio on Arokan tappamisen palkkio ja eloonjääminen.
Seuraava palkkio on Helerin vapauttaminen. Tämä saattaa hyvinkin tarkoittaa, että matkaaja saa sateenkutsumisvoimat joko itselleen tai kansalleen. Se saattaa myös tarkoittaa, että hän voi tuoda maahansa Helerin kultin.
Useat Sinisen Lohikäärmeen osat ovat maagisesti merkittäviä. Sen hampaat voivat naarmuttaa adamantiumia. Tämä tarkoittaa myös, että Tosi torjunta ei vaikuta siihen, se vahingoittaa riimumetalleja ja voi vahingoittaa telmoreita ja niitä, joita vain riimumetallit tai taikuus vahingoittavat. Sen jänteillä ja sen pään ja sydämen jalokivillä on myös maagisia voimia, jotka PJ määrittää.

Yhteenveto

Matkassa on useita etappeja:
1. Suurempien voimien rukoileminen
2. Loistoleivän syöminen ja Jumalnektarin juominen
3. Kuuden tuulen hankkiminen
3a. Neljän tuulen saaminen
3b. Taistelu Krakosta vastaan ja Alemman tuulen saaminen
3c. Taistelu Gagarthia vastaan ja Ylemmän tuulen saaminen
4. Taistelu Arokaa vastaan
4a. Alemman tuulen käyttäminen pakottamaan sen esiin
4b. Neljän tuulen käyttäminen pysäyttämään sen tuijotuksen
4c. Ylemmän tuulen käyttäminen tuhoamaan sen kielet
4d.   Sen hengityksen vangitseminen Tuulten pussilla
4e. Arokan tappaminen
5. Palkkioiden saaminen

Erittely
  1. Riimukuvaus - Myrsky kukistaa Veden/Lohikäärmeen
  2. Toimintakuvaus - lohikäärmeen tappaminen
  3. Käytetyt loitsut/voimat - Kuusi tuulta
  4. Tavatut henkilöt - Kolat, Gagarth, Krakos, Aroka
  5. Saadut lahjat - Heler, Arokan osat
Muita huomioita
Tässä epäonnistumisen rangaistus on kuolema.
Tässä matkassa on monia asioita, joita voi käyttää muissa sankarimatkoissa ja monia osia, joita voi käyttää itsenäisesti.
Täyden sankarimatkan oppiminen maksaa 4 MHT, kukin etappi maksaa 2 MHT ja kukin alaetappi maksaa 1 MHT. Opittaessa etapit pysyvät matkaajalla, kunnes ne unohdetaan tai otetaan häneltä pois. Ilmeisesti joku muu voi heittää hänelle täyden matkan, joka sallii hänen käyttää matkan kykyjä, mutta tämä tarkoittaa, ettei hän voi joustaa matkassa.
Gagarthia ja Krakosta vastaan käytäviä taisteluita voi käyttää taisteluun näiden kulttien muilla matkoilla liikkuvia sankarimatkaajia vastaan.
Etappi 4a:ta voi käyttää pelottamaan muita olentoja pesistään - tämä on tavallisesti tehokas lohikäärmeitä vastaan, mutta sitä voisi käyttää hydroja tai muita hirviöitä vastaan.
Etappeja 4b, 4c ja 4d voi käyttää taistelussa muita lohikäärmeitä tai muita hirviöitä vastaan. Minkä tahansa olennon, jolla on tappava tuijotus, voi sokaista käyttämällä Neljää tuulta. Olennon, jolla on kuristavia kieliä, voi kukistaa käyttämällä Ylempää tuulta. Olennot, joilla on paha hengitys, voi kukistaa käyttämällä Tuulten pussia.
Monet sankarimatkaajat oppivat näitä etappeja yksittäisinä matkoina. Tämä tarkoittaa, että he voivat manata niitä osia matkasta, jotka ovat käyttökelpoisia muissa tilanteissa tarvitsematta suorittaa koko matkaa. Esimerkiksi Alemman tuulen käyttäminen pelästyttämään lohikäärmeen pesästään on melko helppoa, mutta koko Orlanthin/Arokan matkan käyttäminen pelästyttämään lohikäärme on paljon vaikeampaa - se tuo mukaan peikko- ja myrskyvastustajia.
Mikäli kiinnostaa, Orlanth ei ollut ensimmäinen, joka käytti näitä tekniikoita. Hänen veljensä Vadrus käytti samaa tekniikkaa tappaakseen vesidemoni Enkoshonsin. Kuitenkin siinä missä Orlanth vapauttaa Helerin ja ottaa hänet ystäväksi, Vadrus vapauttaa Sinisen Naisen ja ottaa hänet väkisin siittäen hänelle lapsen. Orlanth taisteli Arokaa vastaan kukistaakseen sukulaisensa Dagan, joka vahingoitti hänen kansaansa, Vadrus taisteli Enkoshonsia vastaan kukistaakseen Yelmin. Orlanth rukoili Suurilta voimilta apua, Vadrus messusi veisuja itselleen.
Tämä on vain sankarimatkaehdotus, joka näyttää, kuinka se voisi toimia. Kuten kaikissa skenaarioissa, PJ:n täytyy tehdä paljon hommia ruumiillistaakseen EPH:t, antaakseen heille numerotiedot ja loitsut. Tällaisen matkan kauneus on siinä, että sitä voi käyttää noviiseille, riimutasoille tai sankareille vain numerotietoja ja palkkioita muuttamalla.


Teksti copyright © Simon E. Phipp.
Käännös copyright © Matti Järvinen.
In English


Pääsivu
RuneQuest
Seikkailut
Pelihahmot
Tarinat
Kartat
Lomakkeet
Käännökset
Irkkipelit
Muuta
Palaute
Vieraskirja